Садівник з Тернопільщини посадив 4 тисячі кущів шипшини

Плоди шипшини не лише смачні, корисні та містять багато вітаміну С, але й користуються великим попитом в Україні. Садівник з Тернопільщини Олег Яциковський уже посадив 4 тисячі кущів ягід. Розповідає, що шипшина невибаглива, а щільне насадження створює додатковий захист для інших культур.

«Я вже починаю садити промислову шипшину на ягоду. В нас, в Україні, зараз дуже великий запит на шипшину. Тому, зараз – осінню висаджую. Купляють саму ягоду. Ягоди шипшини збираються уже після перших морозів у жовтні-листопаді. Висаджуються сорти, які не мають колючок», – розповів садівник з Ангелівки Олег Яциковський.

Садівник зазначив, що осінню висаджує 4 тисячі кущів шипшини. Рослини виконують і захисну функцію: «Саджу гектар смородини та обсаджую його шипшиною. Туди не забіжить заєць чи інший звір, бо має щільну посадку. Її висаджується 40-50 см і виростає 2,5 метри вгору».

Плоди деяких видів шипшини містять багато вітаміну С та каротину. Шипшину використовують у народній медицині, лікують захворювання шлунково-кишкового тракту, печінки, гіпертонію, вітамінози, а також роблять різноманітні чаї, сиропи та відвари.

Шкідники шипшину не зачіпають. Але найбільшим «ворогом» вважають личинку хруща. Ефективним методом боротьби, вважає пан Олег, є аміачна вода, бо інші засоби не допомагають.
 

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео