Назарко народився у сорочці (фото, відео)

Вчора «Терен» повідомляв про щасливий фінал із пошуками дворічного хлопчика, який на хвильку залишився без догляду дорослих і пішов у невідомому напрямку. Пригода, нагадаємо, сталася на хуторі Трачуки Кременецького району.

Назар – так звати дитину – зник надвечір, а знайшли його аж після другої ночі. Шукали малого десятки працівників Кременецького райвідділу і рятувальної служби, жителі навколишніх сіл. Загалом до пошуково-рятувальних робіт були задіяні 163 особи з числа працівників ДСНС, міліції, Кременецької РДА, районної та сільської ради, лісництва району та місцевих жителів, а також 16 одиниць техніки та 3 службових собаки.

Дитину шукали скрізь, навіть у криниці...

Пошуки, як повідомили у секторі громадських зв’язків обласної міліції, увінчалися успіхом завдяки ворожці: до неї звернувся місцевий лісничий, і жінка сказала, що подивитися слід на полі.

Ось що повідомила у спільноті Типовий Кременець Зоя Карпюк: «Гаївська сільська рада щиро дякує всім небайдужим людям, які шукали дворічного Назарчика до другої години ночі. Справді, там були МНСники, міліція, кінологи, жителі сіл Гаї, Кімната, В.Бережці, лісники, сільські депутати... Хлопчик з Бережанського району, його привезла погостювати бабуся, жителька Гаївської сільської ради. Вчора вона вивела малюка десь о 18-й на вулицю прогулятися, а сама на кілька хвилин повернулася в дім перевзутися. Коли вийшла - маля зникло. Звісно, її стан навіть важко уявити.... Знайшов Назарчика п. Шандрук, лісничий, дитина лежала на покосі від зібраної сої. Серед тих, хто брав участь у пошуках, був чоловік - ветеран Афганської війни. Він швидко пригадав, як діяти в екстремальних ситуаціях - і поки приїхала швидка - дитині вже нічого не загрожувало. Рідні Назарчика дякують Богу й добрим людям, що їхнє маленьке сонечко так щасливо завершило свою нічну подорож!».

Хлопчика знайшли на віддалі близько кілометра від місця зникнення.Тепер рідні, мабуть, очей не спускатимуть з Назарка…

Наталія ТАРНАВСЬКА

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео