Сільськогосподарські підприємства заготовили корми на зимовий період

За сезон 2015 року  заготовлено корми на зимовий період, відповідно до потреби. Зокрема,   94,4% силосу, 105,4% сінажу, 120% силосу, 82,6% концкормів, заготівля концкормів продовжується.

Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Напора під час селекторної наради, яку 27 жовтня провів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослав Краснопольський.

«Станом на 1 жовтня 2015 р. у сільськогосподарських підприємствах було в наявності 959,4 тис.ц корм.од кормів усіх видів, що на 3,0% більше, ніж на 1 жовтня 2014р., - наголосив Олег Напора. -  У розрахунку на одну умовну голову великої худоби припадало по 8,7 ц корм.од, або на 0,1 ц більше порівняно з 1 жовтня 2014 р.».

Також, за словами Олега Напори, з метою нарощування виробництва тваринницької продукції в області проводиться реалізація інвестиційних проектів по будівництву та реконструкції тваринницьких комплексів по молочному скотарству у Бучацькому, Бережанському та Козівському районах, по свинарству у Тернопільському, Лановецькому, Підгаєцькому, по птахівництву у Зборівському, Тернопільському та Теребовлянському.

 «Протягом останніх років не реалізовано жодного інвестиційного проекту з розвитку скотарства у Заліщицькому, Монастириському, Шумському та Гусятинському районах. Крім цього припиняється робота одного з свинокомплексів у Лановецькому районі», - наголосив директор департаменту. 

 В особистих селянських господарствах функціонують 1467 сімейних ферм з виробництва молока в яких утримується 5138 голів корів.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео