В Тернопіль приїдуть 40 молодіжних лідерів

Вже завтра в Тернополі стартують освітні заходи в рамках молодіжної співпраці у країнах Східного партнерства, в яких візьмуть участь 40 молодіжних лідерів з України, Білорусі, Молдови та Грузії. Про перебіг заходів та подальші можливості для учасників сьогодні розповів керівник Центру підтримки молодіжних ініціатив «Євромолодь» Іван Омелян та керівник Ради німців України Володимир Лейсле під час прес-конференції.

Освітні заходи в Тернополі проводитимуть з 28 жовтня по 1 листопада в рамках міжнародного молодіжного проекту «Створюємо майбутнє – зміцнюємо довіру: молодіжна співпраця у країнах Східного партнерства». Обговорити найактуальніші проблеми і попрацювати в групах приїдуть 40 представників молоді з України, Білорусі, Молдови та Грузії. До слова, 6 з них – з Тернопільщини.

Організовує цей проект Рада німців України та GIZ спільно з Центром підтримки молодіжних ініціатив «Євромолодь» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. «Молодіжні обміни і розвиток кооперації між Україною та Німеччиною через молодіжні обміни – пріоритетні пункти в рамках програми кооперації між Україною та Німеччиною, – запевнив керівник Ради німців України Володимир Лейсле. – Ми проводили опитування в школах України, як діти сприймають німців. І були такі кліше, які сформувалися раніше, - це пиво, Мерседес і свастика. А в рамках отаких проектів ми хочемо показати, що німецька спільнота в Україні – це не лише такі складні кліше та стереотипи».

«Ми вибрали чотири основних напрямки роботи: міжнародне спілкування і співпраця, енергоефективність і неформальна освіта, адже ми бачимо, що молодь готова навчатися, але їй для цього потрібні нові можливості. Останнім, але найважливішим питанням, є вплив молоді на процеси в своїх країнах. Буде дуже цікаво порівняти вплив молоді в Білорусі, Україні та Грузії, – розповів Іван Омелян. – Я впевнений, що після цього семінару з’являться проекти, які допоможуть передати досвід впливу молоді на різноманітні процеси в країні».

Офіційне відкриття семінару відбудеться завтра об 11 годині в приміщенні конференц-залу ТНЕУ.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео