Проект "Ін'єкція любові" стартував у Чернелеві-Руському

Декілька років тому тернопільський інформотерапевт, журналіст у минулому, Борис Семеняк після десятирічного навчання в Індії презентував у країнах Балтії проект "Екологія душі - екологія здоров'я". Зараз у нього з'явились нові цікаві напрацювання.

Проект під назвою "Ін'єкція любові" стартував у селі Чернелів-Руський Тернопільського району.

Чи реально у сучасному світі бути здоровим? Від чого насправді залежить ідеальний стан нашого здоров'я? Дехто переконливо доводить, що від  харчування, хтось інший каже, що від способу життя. Та мало хто надає значення правильним думкам. А вони є важливою складовою екології нашого внутрішнього стану, іншим словом - здоров'я. Елементарні речі: наше ставлення до батьків, друзів, вчителів, довколишнього світу, як ніщо інше, визначає і формує наш емоційний стан. Навіть те, як діти звертаються до батьків (мамуся, татко, люблю, дякую тощо) впливає на формування сердечної чакри. Адже у серці, як відомо, живе любов.

Сучасні батьки, на жаль, більше уваги приділяють матеріальним речам і через те, зазвичай, не мають контакту із своїми дітьми. А діти сьогодні дуже потребують батьківської любові. Можна уявити, що відбувається у серці дитини, коли вона постійно стає свідком сварок батьків. Чому не можна, наприклад, ображатися? Бо образи насправді нікуди не зникають, вони накопичуються і блокують дихальні шляхи, і в результаті людина задихається, так з'являється хвороба астма.

Діти дуже вразливі. У стресових ситуаціях у них в першу чергу спазмується діафрагма, що в подальшому житті негативно відобразиться на сердечно-судинній системі. Про причини та наслідки захворювань, "холістик" (цілісну) медицину та інші питання говорили вчителі, батьки і діти у школі-дитсадку Чернелева-Руського під час зустрічі із інформотерапевтом Борисом Семеняком, який поділився із присутніми секретами "здорового серця" і навчив дітей щодня перед початком уроків проводити фізкульт-хвилинки радості. 

Валентина СЕМЕНЯК

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео