Директори українських шкіл зібрались у Тернополі

Директори українських шкіл зібрались у Тернополі, аби обговорити проблеми освіти. У місцевій школі-ліцеї №6 імені Назарія Яремчука відбулось засідання міжнародного освітянського партнер-клубу. Закордонні гості, щоправда, прибути не змогли. Тож досвідом обмінювались керівники кращих навчальних закладів країни.

Міжнародний освітянський партнер-клуб працює над покращенням освіти, та тим аби бачення її змін формувалось ще й у вчителів, батьків учнів та держави. Рекомендації, які виробляються на конференціях клубу, є показником того, як має розвиватися і куди рухатися українська освіта. У Тернопільську школу-ліцей №6 імені Назарія Яремчука, де відбулось чергове засідання освітян, з’їхались представники кращих шкіл України.

– Оскільки в партнер-клуб входить багато директорів шкіл з різних міст, вони, відповідно, розповідають про розвиток освіти в своєму регіоні. Зокрема, сьогодні в нас є представники Київ, Кривий Ріг, Кіровоград, Рівне, Львів, – розповідає директор Тернопільської школи-ліцею №6 ім. Назаря Яремчука Олександр Остапчук.

Кожен із директорів розповів про розвиток освіти у своєму регіоні.

– Ми маємо можливість поговорити сьогодні про проблеми, які стосуються соціального замовлення в освіті. Дуже актуальне питання, тому що батьки віддають дітей в школу, не знаючи, що вони хочуть отримати на виході дітей зі школи. І взагалі, які вимоги ставить перед школою суспільство, країна, діти і самі вчителі, – каже Олександр Остапчук.

Ще одним із питань, які розглянули на засіданні освітянського партнер-клубу стала діяльність сільських шкіл, фінансування та організація навчального процесу, рефомування системи освіти.

– Буду радий розказати колегам про те, чи відбувається реформа в освіті, куди йде, моїми очима, як людини, яка поряд з реформами, бо я член ще дорадчої групи міністерства освіти щодо реформування, і поділитися своїм досвідом, – каже директор Київського фінансового ліцею, член колегії Міністерства освіти і науки України Юрій Шухевич.

Джерело: tv4.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео