Куди варто звертатися тернополянам, які шукають роботу

Найбільший наплив тих, хто шукає роботу, припав на жовтень, кажуть у молодіжному центрі праці. На тимчасову роботу вдається працевлаштувати практично усіх, а от на постійну лише одного-двох з десяти претендентів.

- Протягом попередніх місяців, наприклад влітку, до нас у пошуку роботи щомісяця зверталось в середньому близько 170-ти молодих людей та студентів, - повідомляє директор Тернопільського обласного молодіжного центру праці Ірина Нестюк. - А у жовтні було 200 і більше. У вересні взагалі було затишшя, бо якраз початок навчального року і студенти, особливо молодші курси, ще адаптовуються.

У центрі праці наразі пропонують досить великий вибір вакансій як і на тимчасову роботу для тих, хто хоче підзаробити, так і на постійну.

- Є різні вакансії. Наприклад, логісти,  бухгалтери, менеджері, пекарі, - каже Ірина Нестюк. -  До речі, для студентів робота пекаря теж може підійти, адже це нічні зміни. Можна поєднувати навчання та роботу. Але звісно, щоб ще був час для того, щоб виспатись.

У жовтні, за словами Ірини Нестюк, серед тих, хто звернувся у молодіжний центр праці у пошуках тимчасової роботи працевлаштували майже усіх. А от з працевлаштуванням на постійну роботу значно складніше. 

- Цього місяця ми працевлаштували багатьох людей промоутерами, кур'єрами, розклейщиками оголошень, - продовжує директор. - Загалом, двоє з трьох претендентів на тимчасову роботу отримують вакансію. А на постійну роботу один-двоє з десяти. І ще тут такий нюанс, що на постійну роботу на одну вакансію десять претендентів. 

Такі складності пов'язані з тим, що тимчасову роботу можуть виконувати некваліфіковані працівники, а на постійне працевлаштування роботодавці ставлять значно вищі вимоги. Та й у тих, хто шукає роботу є свої вимоги - люди хочуть високу заробітну плату та гнучкий графік. А роботодавці хочуть універсального працівника та на наявні умови праці. 

Працевлаштувати усіх на постійні умови праці можна було б лише при ідеальному суспільстві та економіці, сміється пані Нестюк.

Джерело: te.20minut.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео