Солістка гурту «Фіра» розповіла про враження від вокального шоу

Музиканти з тернопільського гурту «Фіра» вже вкотре підкорили суддів вокального шоу «Х-фактор», а їх фольк-рок стиль припав до душі і глядачам шоу, котрі стоячи аплодували їм. Солістка гурту Ірен розказала про враження від шоу у ексклюзивному інтерв’ю 0352.

- Ірен, розкажіть, як з'явилася ідея поїхати на кастинг «Х -фактору»?

- Коли ми дізналися, що цього року у проекті можуть брати участь і колективи, то спочатку дуже сумнівалися, чи варто йти на кастинг, адже завжди у таких шоу беруть участь талановиті люди, які дуже впевнені у собі і вже мають певний досвід участі у таких проектах. А ми, хоча і виступали раніше на різноманітних фестивалях та корпоративах, але жодного разу не брали участі у конкурсах чи змаганнях. А кастинги «Х-фактору» афішуються на усю країну, тому ми довго думали з цього приводу. Та все ж вирішили, що варто наважитись і пережити такий досвід.

- Всі учасники гурту мають музичну освіту?

- Так, усі мають музичну освіту, тому усі ми зовсім нудні люди, адже займаємося тільки музикою (сміється). Один дає уроки, інший пише фонограми, а хтось працює на студії чи у філармонії, але всі ми так чи інакше пов’язані з музикою. Особисто я вчилася у Тернопільському педагогічному університеті, а потім закінчила магістратуру з академічного вокалу. А вже естрадний спів я опановувала самостійно і це було дуже непросто, адже це зовсім інша манера співу.

- Ви з чоловіком працюєте в одному музичному гурті. Чи відображається це на вашому сімейному житті?

- Ми проводимо дуже багато часу разом і це дуже відбивається на наших стосунках. У нас не завжди збігається думка щодо пісні, чи щодо того, як має звучати мій голос. Буквально на вчорашній репетиції ми сперечалися щодо виконання пісні: чоловік стверджував, що я маю заспівати фальцетом, а голос мій має заворожувати, але я відчуваю ту пісню по іншому. І коли я йому готую їсти – то підколюю: «Ну, як, заворожує?» (сміється). Але мені здається, що ми добре справляємось із завданням поєднання роботи і дому.

- Чи прислухались ви до порад суддей шоу? Адже вже на першому кастингу вас розкритикували за старомодне аранжування.

- Звичайно, прислухались. Однією з причин, чому ми йшли на Х-фактор, було почути думку кваліфікованих людей. Їхні поради є дуже цінними для нас, тому зараз ми працюємо над новими піснями із сучасним аранжуванням.

Крім того, я дуже вдячна Сергію Сосєдову за те, що він порадив мені розкритися у пісні, котру я виконувала на першому кастингу, зробити в ній кульмінацію. І він попав у десятку, бо ще на репетиціях мені хотілося зробити все те, про що він казав, але я не наважувалась. А він мере вразив і дав дуже гарну пораду.

- Яке випробування було найскладнішим у тренувальному таборі?

- Найважчими були навіть не випробування, а умови: ми майже не спали, завдання давались вночі, на підготовку було всього 40 хвилин і вже на 2 день треба було виступати на публіці. А особисто для мене було ще й важко постійно перебувати серед такої кількості людей, не маючи особистого простору. Навіть мій чоловік знає, що іноді мені потрібно побути на самоті, у тиші. Я люблю писати щоденники, наодинці обдумувати щось, читати. А постійне перебування кілька днів з багатьма людьми було дуже виснажливим для мене.

І, звичайно, хотілося, оправдати довіру колективу. Коли я співала у тренувальному таборі одна під акомпанемент роялю, то розуміла, що лише від мене залежить доля нашого колективу у шоу.

- У рідному Тернополі ви, напевно, одразу стали популярними?

- Може це прозвучить нескромно, але у рідному місті нас і раніше знали, бо ми дуже давно займаємось музикою. Але, безумовно, завдяки «Х-фактору» інтерес до нашої творчості дуже пожвавився, і нам це дуже приємно. А в одному з магазинів мене тепер називають «наша зірка» (сміється).

Чи потрапить тернопільський колектив до числа учасників, які виступатимуть у прямих ефірах та змагатимуться за головний приз, дізнаємось у суботу, 30 жовтня в 19:00 в ефірі вокального шоу «Х-Фактор» на телеканалі СТБ.

Джерело: www.0352.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео