У Тернополі побувала Лінда Вермелінг

Тернопільський національний педагогічний університеті імені Володимира Гнатюка запросив фахівця із США, професора університету Кентуккі Лінду Вермелінг для роботи зі студентами та їх ознайомлення з сучасними технологіями підготовки соціальних працівників. Як відзначають в університеті, саме сьогодні українське суспільство особливо потребує фахівців, які зможуть допомогти різним категоріям населення, що опинилися у складних життєвих ситуаціях, зокрема, учасникам АТО та членам їх сімей, внутрішнім переселенцям, безробітним, малозабезпеченим тощо. 

Метою тритижневого візиту доктора наук із соціальної роботи, професора університету Кентуккі є ознайомлення викладачів і студентів із прогресивним досвідом професійної підготовки соціальних працівників у США – країні, де соціальна робота та навчання цій професії мають давню історію і багаті традиції.

Лінда Вермелінг відвідує Україну вперше. Таку можливість вона отримала завдяки програмі наукових обмінів імені Фулбрайта, що реалізується Державним департаментом США. До цього американський науковець побувала у Великій Британії, Шотландії, Молдові та на Кубі, вивчаючи зарубіжний досвід і ділячись власним.

Програма її візиту у Тернопільському національному університеті імені Володимира Гнатюка передбачає читання лекцій та практичних занять з використанням методів проблемно-орієнтованого та командно-орієнтованого навчання для студентів, проведення семінарів і круглих столів із викладачами.

Ділячись своїми враженнями про Україну, професор Лінда Вермелінг відзначає, що їй дуже сподобались краєвиди та гостинність українців, проте найбільше її вразили українські студенти – розумні, креативні і талановиті. Саме у розвитку творчого і наукового потенціалу студентства вона вбачає запоруку процвітання не лише професії «соціальна робота», але й всього українського суспільства.

Джерело: poglyad.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео