Тернопільські поліцейські навчатимуться у Львові

У Тернополі триває відбір на службу в патрульну поліцію. На сьогодні анкети заповнило 4630 претендентів. З них оберуть 200 полісменів, які проходитимуть навчання у Львові.

Якщо говорити в цифрах, то з 4630 анкет 68% подані онлайн, кількість чоловіків - 65%, а жінок відповідно 35%. Студенти - 17%, з вищою освітою - 59%, з посвідченням водія - 77,6%, безробітних - 44,9%. З Тернополя зголосилось 2165 чоловік, по області - 1700, з інших регіонів України - 688.

- Щоб забезпечити максимальну об’єктивність, переможців визначатимуть в Києві, ми лише приймаємо заявки, - зазначив заступник начальника обласного управління міліції Олег Ляхович. - На сьогоднішній день опрацьовано 3590 анкет, які приймуть участь у подальшому відборі. З понеділка почнеться тестування на загальний розвиток, усі будуть розбиті на групи. Далі будуть проводитись заліки по фізпідготовці - біг, для чоловіків підтягування, для жінок віджимання. В подальшому всі кандидати проходитимуть військово-лікарську комісію, спілкуватимуться з психологами, потім співбесіда. Буде прийнято рішення, хто буде проходити навчання у Львові.

200 кандидатів навчатимуться за державний кошт, навчання розпочнеться в кінці січня.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео