У Тернополі розпочалося тестування кандидатів на службу у патрульну поліцію

Майбутніх патрульних поліцейських почали тестувати на аналітичне, логічне та інтелектуальне мислення.

9 листопада на перший етап відбору запросили триста кандидатів. Усі вони повинні пройти так-звану перевірку на загальний розвиток. Кожному претенденту дається 90 хвилин, щоб дати відповідь на шістдесят питань.

- Сьогодні в приміщенні бібліотеки Тернопільського економічного Національного університету розпочалося тестування кандидатів на службу у патрульну поліцію, – розповів заступник голови ліквідаційної комісії по ліквідації УМВС України в Тернопільській області Олег Ляхович. – Прийом в поліцію в Тернополі розпочався 14 жовтня і тривав він до 4 листопада. Усі бажаючі заповнювали та здавали анкети.

Усіх претендентів на посади патрульних поліцейських розділили на групи. Для кожної визначили день та годину здачі тестування. Впродовж трьох тижнів, кажуть в Головному управлінні Національної поліції в Тернопільській області, вони протестують усіх.

Ще з дитинства одягнути форму та боротися зі злочинністю мріяла Юлія Пеляк з Монастириська. Жінка переконана, що вона зробить усе від неї залежне, щоб в її місті або районі завжди був мир та спокій. Юлія виховує сина і хоче стати для нього гідним та хорошим прикладом для наслідування. Вона переконана, що склала тест добре і чекатиме наступних екзаменів.

- Я б не сказала, що тести надзвичайно складні. Я все написала, бачила свій бал і думаю він прохідний. Буду чекати на наступне тестування чи заявку. Можу порадити всім, що нема чого переживати, просто треба зібратися, подумати та написати. Я вважаю, що поліція повинна розвіяти той старий стереотип, як колись казали «ментів». Поліція повинна бути з народом, з людьми, пояснювати та роз’яснювати людям їхні права і обов’язки, допомагати.

Після тестувань усі кандидати проходитимуть військово-лікарську комісію та заліки з фізичної підготовки. Після цього їх чекатиме ще й психологічне тестування та співбесіда.

Кандидати, які пройдуть ці етапи бездоганно, будуть зараховані на навчання до патрульної поліції. Початок занять заплановано на кінець січня і відбуватимуться вони у Львові, на базі університету внутрішніх Справ.

І лише після усіх цих етапів стане відомо, хто захищатиме спокій тернополян у формі патрульних поліцейських.

Джерело: dosie102.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео