Кожен громадянин зможе подивитися, як витрачаються кошти держбюджету

10 листопада 2015 року відбулась нарада з директорами районних, міжрайонних виконавчих дирекцій Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. В нараді взяли участь: директор Свистун Мирослав Богданович, заступник – Найчук  Наталія Анатоліївна, начальники відділів та секторів виконавчої дирекції обласного відділення Фонду, директори районних, міжрайонних виконавчих дирекцій Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

На нараді директор виконавчої дирекції Свистун М.Б. підвів підсумки виконання Тимчасового розпису доходів та видатків Тернопільського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за 9 місяців 2015 року.

Піднімалось питання щодо заборгованості, як за страхувальниками, так і за Фондом. Обговорено можливість їх погашення. Також, особливу увагу приділено питанню заборгованості по виконавчих документах та співпраці з органами ДВС.

Окрім того, начальником сектору надання матеріального забезпечення Шведик О.В. на нараді обговорено питання про витрати на виплату допомог застрахованим особам: на виплату допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах, на виплату допомог на поховання.

Начальник відділу соціальних послуг Стельмах Б.П. виступив з інформацією щодо виділення реабілітаційних путівок та наголосив на порядку направлення застрахованих осіб у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду та можливості збільшення кількості путівок на наступний рік.

Звернуто увагу директорів районних, міжрайонних виконавчих дирекцій Тернопільського обласного відділення Фонду на число оплачених днів по тимчасовій непрацездатності. Начальником відділу з питань експертизи тимчасової непрацездатності та якості медичних послуг Березою Л.Ф. наголошено на причини, що їх породжують та рекомендовано посилити роботу виконавчих дирекцій та комісій із соціального страхування по проведенню ними оперативних перевірок дотримання застрахованими особами призначеного режиму лікування.

Також, начальником контрольно-ревізійного відділу Зуб Л.В. говорилось про кількість обревізованих страхувальників за звітний період. Вказано на кількість результативних перевірок та складених протоколів про адміністративні правопорушення.

Начальник відділу інформаційних технологій Дармограй О.В. наголосив директорам та начальникам відділів виконавчої дирекції облвідділення щодо оприлюднення інформації про використання коштів Фонду на сайті «Офіційний портал публічних коштів України». Заповнення порталу підвищить прозорість і ефективність розподілу бюджетних коштів. Це новий дієвий механізм контролю. Кожен громадянин зможе подивитися, як витрачаються кошти держбюджету. Нагадав також, що 14 вересня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів був затверджений порядок адміністрування та оприлюднення інформації на єдиному веб-порталі використання публічних коштів.

Виконавчою дирекцією обласного відділення Фонду за звітний період проведено навчання голів комісій із соціального страхування та бухгалтерів підприємств, установ і організацій по всіх міжрайонних виконавчих дирекціях, що надасть змогу застрахованим особам уникати помилок при розрахунках допомог.

По підсумках роботи Тернопільського обласного відділення Фонду за 9 місяців, директором виконавчої дирекції Свистуном М.Б. видано відповідний наказ для виконання директорами районних, міжрайонних виконавчих дирекцій облвідділення та керівним складом виконавчої дирекції облвідділення. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео