Тернопільським дітлахам дають «Зернятка здоров’я»

У Тернополі триває цикл пізнавальних заходів «Зернятко здоров’я» для вихованців дитячих садочків. Проект поки пілотний і передбачає дві частини: інформаційну і спортивну. На занятті малюки старшої групи відгадують загадки, дізнаються як вести здоровий спосіб життя, а також грають ігри й змагаються між собою.

«Ми розповідаємо шляхом демонстрації, загадок з дітками, що потрібно робити для здоров’я. Наприклад: вмиватися, чистити зуби, прокидатися і робити ранкову зарядку тощо. Потім діти беруть участь у різних спортивних естафетах. Загалом, цей захід є загально-спортивного напрямку», – розповіла директор тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Галина Федорович.

Перше заняття з дітлахами 5-6 років уже провели у ДНЗ №12. Цього місяця проведуть ще 4 заходи у садочках Тернополя.

«Після цих заходів ми проаналізуємо реакцію дітей, методистів і вихователів. Побачимо чи їм підходить такий формат тому, що у кожному садочку свій план роботи, свої заходи. Після заняття, як уже провели, діти були дуже задоволені і вихователі, відбувалося щось нове. Дітки реагують ще коли приходить хтось інший, а не одні і ті ж самі люди чи вихователі», – поділилася Галина Федорович.

З дошкільнятами займаються 3 працівники центру фізичного здоров’я населення. Загалом, цикл пізнавальних заходів «Зернятко здоров’я» триватиме у Тернополі з листопада 2015 року до березня 2016 року.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео