В Бережанах писали гусячими перами

В день української писемності та мови в Бережанському краєзнавчому музеї відбувся урок для учнів 3-В та 3-Г класів ЗОШ №1, на якому діти розповідали про історію писемності, книги, рукописів, відповідали на запитання вікторини.

Заступник директора музею з наукової роботи  Микола Проців показав різні книги за призначенням, розміром, мовою написання… А потім кожен зі школярів справжнім гусячим пером написав чорнилом на аркуші своє прізвище та ім’я. Цей аркуш із зазначеною датою учні покажуть батькам.

Частину уроку використали на недитячі забавки – такі часи. Діти виявили бажання приміряти бронежилет та каску одного з учасників АТО. Допомагаючи один одному, всі дівчатка і хлопчики одягали його і переконались, що він «ого-го який важкий».

На завершення учні привітали працівників музею з професійним святом – Днем працівників культури, по черзі бажаючи усяких гараздів. Співпраця музею з цими двома класами триває уже три роки, тому й не дивно, що одна з учениць, вітаючи, сказала: «Хочу, щоб ви жили, коли я буду в 11-му класі!».

Джерело: gazeta1.com

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео