У «Подолянах» тернополянам вимірювали тиск

Перевірити свій артеріальний тиск, вагу, виміряти рівень цукру у крові мали можливість тернополяни 14 листопада у ТРЦ «Подоляни». Тут проходила акція з нагоди Дня боротьби з цукровим діабетом "Об'єднаємося у боротьбі з цукровим діабетом". Організували акцію студенти тернопільського медуніверситету.

- З кожним роком кількість діабетиків у світі зростає. Якщо у 2000-му році прогнозували, що  у2015-му  році кількість хворих на діабет  буде 330 млн, то вже в 2013  році їх було 380 млн. І тепер за прогнозами у 2025 буде 580 млн таких хворих, - розповідає доцент кафедри невідкладної та екстреної медичної допомоги тернопільського національного медичного університету ім. І. Горбачевського Лариса Мартинюк. -  Кожних 7 секунд одна-двоє людей хворіють на діабет, кожних 7 секунд вмирає одна людина від ускладнень цукрового діабету. І саме тому ми хочемо розповісти про це захворювання і привернути увагу до цієї проблеми.

Є певні  актори ризику, які можуть сприяти розвитку цукрового діабету, продовжує співрозмовниця.  Тому тернополянам проводять вимірювання рівня цукру в крові. Також до факторів ризику цукрового діабету відноситься ожиріння та підвищений артеріальний тиск. Відтак людей зважують, вимірюють їм тиск і дають рекомендації, до кого звернутися, якщо є певні проблеми.

Окрім того, 20 листопада - Всесвітній день по боротьбі з остеопорозом. Тож під час акції студенти-медики також проводили анкетування та  навчання про те, як правильно падати, щоб знизити ризик переломів.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео