Футзальна ліга повернулася до Тернополя

Другий сезон Тернопільської футзальної ліги уже розпочався. Першими на майданчик вийшли команди Вищої ліги. Незабаром на старт вийдуть колективи Першої та Другої ліг. Організатори прогнозують справжній футзальний бум.

Перший тур Тернопільської Вищої футзальної ліги відбувся у спорткомплексі "Політехнік" 15 листопада.

У порівнянні з минулим сезоном (9 команд – прим. авт.) цьогоріч кількість команд у Вищій лізі збільшилась до 12-ти. За титул чемпіона змагатимуться не лише учасники з обласного центру, але й футзалісти з Теребовлі, Зборова, Микулинців, Великого Глибочка.

- Традиційно у цей період Тернопільська обласна федерація футболу розпочинає фут зальний сезон. – каже в.о. голови комітету міні-футболу та футзалу федерації Дмитро Андрієшин. – У новому сезоні регламент проведення особливих змін не зазнає. Дванадцять команд зіграють між собою у два кола. Переможець та призери Вищої ліги представлять Тернопілля на Всеукраїнських футзальних змаганнях.

На відкриття нового чемпіонату у СК "Політехнік" завітав із подарунком Сергій Бабіков – голова комітету студентського та аматорського футзалу Асоціації футзалу України.

- Сергій Миколайович вручив подарунок від титульного спонсора, - додає пан Андрієшин. – Нагороду, а саме футзалки, отримав кращий бомбардир минулого сезону – Ігор Бадло з команди "Металіст".

За словами Дмитра Андрієшина перший тур Вищої ліги завершився успішно.

- Впевнено можна сказати, що команди дуже серйозно підготувалися до нового сезону, - каже він. – Багато команд на новий чемпіонат ставлять перед собою амбітні завдання.

До слова, незабаром розпочнуться змагання у Першій та Другій футзальних лігах.

- Включно до середи (18 листопада) триває заявкова кампанія для команд Першої та Другої ліги, - пояснює Дмитро Андрієшин. – А у четвер у фізкультурно-оздоровчому комплексі уже відбудуться перші матчі у цих лігах. За попередніми домовленостями та заявками, плануємо, щоб у двох лігах взяли участь 30 футзальних колективів. Якщо все пройде без змін, то у Тернополі буде справжній футзальний бум!

ДОВІДКА

Результати 1-го туру Тернопільської Вищої футзальної ліги:

"Родина" – "Микулинці" 6:7, "Металіст" – "Зборів" 6:2, "Креатор-Буд" – "Арс-Кераміка" 5:4, ДСО – ВІГО 3:1, "Вікінг" – "Рома" 4:3, "Нива" Теребовля – "Цибулька" 8:2.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео