Тернопільських священиків кличуть на п’яту ротацію

Синодальне Управління військового духовенства запрошує священнослужителів УПЦ Київського Патріархату пройти навчання та змінити священиків у зоні АТО. Це буде п’ята ротація військових капеланів.

Навчання розпочнеться в Києві 30 листопада у Свято-Михайлівському монастирі, а вирушать священнослужителі на передову 4 грудня.

30 листопада відбудеться розподілення по секторах АТО. З 01.12 по 02.12 – навчання на базі Актового залу КПБА.

02.12 (після обіду) – 03.12 – навчання з тактичної медицини на Труханівській Січі (практичні заняття). 4 грудня – від’їзд до місця служіння в зоні проведення АТО.

Капеланам видадуть камуфляжну форму, ремінь, берці, шеврони, плащ-накидку, зимову флісову шапку, посвідчення військового священика (печатка СУВД), посвідчення з печаткою Генштабу з детальною особистою інформацією.

Як розповідають отці, які вже встигли побувати в зоні АТО, ходити у зоні бойових дій у підрясниках дуже незручно, тому уніформа нагадуватиме військову. Зброю ж на передовій священнослужителі до рук не братимуть.

– На війні немає атеїстів, адже люди, які стикаються лицем до лиця зі смертю, починають розуміти усю свою безсилість, – каже отець Андрій Любунь, який вже неодноразово побував в зоні АТО. – Тому бійцям необхідна наша підтримка. Інколи їх достатньо просто вислухати – це і є щира молитва та сповідь, адже віра – це не лише завчене «Отче наш». Були випадки, коли люди, які ніколи не вірили в Бога, хрестились прямо на передовій.

З усіх питань стосовно ротації священнослужителі можуть звертатися в канцелярію Синодального управління військового духовенства УПЦ Київського Патріархату за телефонами 044-270-69-55, 093-504-81-92.

Юлія НІКІТІНА

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео