У тернополянина за вечір вкрали три велосипеди

З ростом популярності екотранспорту у Тернополі збільшується й кількість бажаючих нажитись на чужому майні. 15 листопада, близько 23:20, до тернопільського міського відділу поліції надійшло повідомлення, що невідома особа викрала 3 велосипеди в під’їзді будинку на вул. Ярмоша.

Власник викрадених велосипедів живе на 1-ому поверсі, велосипеди тримав прив’язаними тросом-замком на сходовій клітці. Така легковажність привабила злодія, і він легко викрав двоколісники. Їхня вартість – понад 8000 грн. Правоохоронці кажуть, що розкриття справи ускладнює відсутність камери відеоспостереження та очевидців.

- Крадіжка велосипедів є найчастішим злочином у Тернополі, - пояснили у міському відділі поліції. - Цього року затримали вісьмох зловмисників. Зараз є величезний попит на екологічний вид транспорту, отже, існує і ринок збуту. Зазвичай викрадені велосипеди вивозять в інші області, найчастіше в Чернівецьку та Хмельницьку, і продають на ринку за низькими цінами.

Правоохоронці застерігають, що навіть трос-замки не вбережуть від крадіжки велосипеда. Тому краще не залишати їх без нагляду, а облаштувати місце в гаражі чи вдома.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео