Керівництво області відзначило кращих студентів

Сьогодні, 17 листопада, Тернопільщина відзначає Міжнародний день студентів. З нагоди свята в головному корпусі ТНЕУ відбулось урочисте відзначення «Студент року – 2015».

Історія свята бере початок з 1939 року. 17 листопада  нацисти здійснили штурм Університету Праги після масової студентської демонстрації проти вбивства Яна Оплетала та вторгнення до Чехословаччини, а також арешту дев'яти студентських лідерів, відправлення 1200 студентів у концтабори, і закриття всіх чеських університетів та колегій. Історія України переповнена не меншою кількістю сумних сторінок жертовності та патріотизму студентів.

Урочистості розпочали з українського гімну та вшанування нещодавно загиблих тернопільських студентів, які поклали своє життя за Україну. Серед них Назар Войтович, який був студентом 3-го курсу Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу, Устим Голоднюк - був студентом 3-го курсу Бережанського агротехнічного інституту, Стефан Стефурак - був студентом 3-го курсу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Пам’ятають свої студентські роки і очільники області. Зокрема, голова Тернопільської ОДА Степан Барна пригадав, як майже п’ятнадцять років тому навчався з теперішнім головою обласної ради Василем Хомінцем у Тернопільському педагогічному університеті. 

- Ми жили по сусідству в гуртожитку, а зараз сидимо по сусідству в кабінетах, - говорить Степан Барна. - І зараз серед вас сидять майбутні керівники, лідери, ректори, очільники області. Головне, не будьте пасивними до життя, яке вирує навколо вас.

Грамотами «За стійкі моральні і духовні цінності, високу активність у громадському житті, вагомі досягнення в навчанні та з нагоди Міжнародного дня студента» відзначили чимало студентів з різних навчальних закладів області.

Однією з відзначених є студентка Тернопільського інституту соціальних та інформаційних технологій Катерина Збройна.

- Я приймаю участь в громадському житті інституту, є волонтером Червоного Хреста, але це не заважає мені бути відмінницею. Намагаюсь встигнути усюди, адже студентське життя - це класно, але воно таке коротке, - сказала Катерина Збройна.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео