На Тернопільщині вода забрала життя 35 людей

У Тернополі відбулося засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тривожна статистика свідчить про те, що в області не проводяться заходи щодо попередження населення про заборону купання у непризначених для цього місцях.

- Згідно оперативної інформації станом на 03.11.2015 на території області на водних об’єктах загинуло 35 осіб, з них 2 дітей (за аналогічний період 2014 року загинуло 52 особи, з них 4 дітей), - зауважив начальник відділу організації заходів цивільного захисту Управління ДСНС України в області Ігор Греса.

Відповідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ та НС затверджено план заходів щодо попередження загибелі людей на водних об’єктах області на 2015 рік, де органам виконавчої влади спільно з органами місцевого самоврядування доручено визначити місця масового відпочинку населення на воді. Однак на сьогоднішній день робота в даному напрямку не проводилася в жодному районі, окрім м. Тернополя.

- Ситуація, яка склалася в області, викликає велике занепокоєння, адже свідомо не визначаються відповідними рішеннями органів виконавчої влади місця традиційного відпочинку людей на водних об’єктах. На даний час в області визначено єдине місце масового відпочинку на воді - дальній пляж Тернопільського міського ставу.

Джерело: ternopoliany.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео