Герої не минулих часів

У Чорткові на площі Євромайдану відзначили День Гідності та Свободи. На урочисте віче зібралось студентство, духівники, владні структури, небайдужа громада міста. На поминальному молебні згадували загиблих учасників Революції Гідності та АТО.

Про інтернаціональну молодь, котра 24 листопада 2013 року не побоялась вийти на столичний Майдан і оприлюднити свій протест проти режиму Януковича, пише Золота пектораль. Перший злочинний кривавий терор проти «цвіту нації» відбувся два роки тому.

Обурені ганебним вчинком аморальної державної влади, тисячі українців 30 листопада вийшли на вулиці і майдани міст та сіл, більшість із них поїхали до Києва на мирний захист своєї країни. Так почалась Революція Гідності, котра понесла за собою десятки вбитих, закатованих, тисячі – загиблих воїнів на Сході країни…

Поіменно світлою памʼяттю згадано усіх героїв України, серед яких і наші земляки, герої Чортківщини – Роман Ільяшенко (загинув у бою під Іловайськом), Денис Громовий (загинув у Великоновосілківському районі Донецької області), Руслан Коцюк (загинув у бою під Іловайськом), Леся Герас (невідома героїня Небесної Сотні)…  Таких імен ще багато на сучасному фронті гібридної війни…

«Памʼятаймо,  хто і що нам дав силу вистояти у морозах під ударами кийків і пострілів! Вистояти, не зламатися… Тоді вся Україна молилася… Молитва дала силу нашого духа, і ми перемогли. Ми не мали зброї, чи щось такого, щоб дало фізичну силу, ми мали віру в Бога… Ми відстояли свою гідність, відстояли свою державу, і зараз відстоюємо… Війна ще не скінчилася, ворог ще не відступив від нашої землі… Але ми повинні вірити у силу й милостивість Господа», – натхненно мовив владика Димитрій (Григорак), єпарх Бучацький.

Слова-вшанування на підтримку гідності людини, воїнів АТО та загиблих героїв Небесної Сотні мовив голова РДА Михайло Сташків, інші очільники влади.

На знак шани і людської Гідності засвічено свічі памʼяті за усіма загиблими у кривавій війні…

Надія Сасанчин, zolotapektoral.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео