Тернопільські лісники дбають про майбутні дубові насадження

У ДП «Тернопільське лісове господарство» готуються до весняної посадки лісів та проведення доповнень лісових культур дуба звичайного, тож працівники Тернопільського лісництва заклали 20 тисяч жолудів у контейнери.

Перевагою вирощування майбутніх дубків у закритій кореневій системі є те, що матеріал, з якого виготовлено контейнер, розчиняється у грунті за 3-4 роки. Тож сіянець дуба має достатньо часу, аби адаптуватися до постійних умов зростання, перебуваючи ще кілька років у субстраті, доки контейнер не розчиниться у грунті. Крім того, його стрижнева коренева система не пошкодиться, тож у майбутньому з таких сіянців виростуть високопродуктивні дубові насадження.

Як повідомив головний лісничий ДП «Тернопільське лісове господарство» Олег Кільчицький, у даному лісництві планують закласти ще 50 тисяч штук сіянців дуба звичайного у закритій кореневій системі. Це дасть змогу забезпечити лісництва державного підприємства якісним садивним матеріалом для доповнення лісових культур навесні 2016 року.
Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ

 

Вибір читачів за тиждень

Відео