16 днів проти насильства

У Тернополі проходить всесвітня акція «16 днів проти насильства». З 25 листопада по 10 грудня громадські організації та державні органи проводять різні заходи: консультації, семінари для дітей та батьків, різноманітні акції. На Тернопільщині у 2015 році було більше трьох тисяч звернень про насильство в сім’ї.

«Число звернень, які надійшли відділи міліції, можна помножити на 7. Є сім’ї, які не знають, що таке насилля, жорстоке поводження особи протилежної статті або насильство над дітьми. Ми хочемо донести до тернополян, що насилля не потрібно приховувати», – розповіла а ефірі «Ух-радіо» представниця громадської організації молодіжного центру розвитку «Міст» Мар’яна Гевко.

У випадках насильства можна звертатися у центри соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, управління у справах сім’ї та молоді, відділки міліції, соціальні центри, благодійні фонди та приватних психологів.

Акцією «16 днів проти насильства» активісти привертають увагу суспільства до проблеми насильства. В ці дні входять також Міжнародний день волонтерів, Всесвітній день боротьби зі СНІДом, день боротьби за скасування рабства та закінчується Міжнародним днем прав людини.

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео