До випробувань на фізичну витривалість допустили 800 кандидатів у поліцейські

Близько 800 претендентів із 4600 продовжують змагатись у третьому етапі за звання тернопільського поліцейського. Ці кандидати набрали достатню кількість балів на IQ-тестуванні та отримали допуск від медиків.

Багато заявників на конкурсний відбір у поліцію не пройшли медкомісії. Деякі просто проігнорували перші два тури або відмовились від участі перед третім етапом, повідомляють у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Усіх претендентів поділили на групи по 8-9 чоловік. Вони здають біг на дистанцію 100 і 1000 метрів, підтягування на перекладині чоловікам та згинання-розгинання рук в упорі лежачи для жінок. Фіксує результати незалежна комісія, присутні також громадські активісти.Для тих, хто продовжує боротьбу, сьогодні розпочали перевірку фізичної витривалості. Учасники попередньо отримали список вправ та нормативи, відповідно до вікових категорій - 21-25,  26-30 та 31-35 років.

«Кожен кандидат повинен показати свій максимум, - розповідає претендентка у поліцейські області Ольга Вандерер. – Отримати «5» - ще не означає пройти у наступний тур. Усе визначає загальний рейтинг. Представники комісії сьогодні відзначали хорошу фізпідготовку більшості кандидатів. Хоча бігати довелось під дощем. Виконання вправ фіксували  на камеру. Тому, в разі питань щодо рейтингу, можна легко впевнитись в його достовірності.».

Після перевірки рівня фізпідготовки відберуть 200 кандидатів, які продовжать боротьбу за службу в поліції. Їх чекає психодіагностичний тест та індивідуальна співбесіда.

«Ми отримуємо матеріали безпосередньо перед початком наступного туру. На разі залишається чекати результатів рейтингу фізвитривалості учасників», - додає Ольга.

Оксана БУЧКО

 

Вибір читачів за тиждень

Відео