Тернополян запрошують поділитися документами часів Революції на граніті

Державний архів Тернопільської області організував on-line виставку, присвячену 25-ти річчю Революції на граніті - кампанії широкомасштабних акцій ненасильницького громадянського спротиву.

Учасниками протестів були переважно студенти, які з 2 по 17 жовтня 1990 року оголосили масове голодування. Хвилі акції пройшли всією Україною, звісно, не оминули і Тернопільщину, про що говорять зібрані в архіві світлини та газетні матеріали. Переглянути виставку можна за посиланням te.archives.gov.ua

Тернополян, що мають будь-які світлини чи документи, пов’язані з цими подіями, просять долучитися до збереження історії рідного краю.

  

«Шановні краяни! Просимо надати світлини та документальні матеріали, які висвітлюють події «Революції на граніті» на зберігання в Державний архів Тернопільської області. Цим самим Ви збережете моменти історії нашого краю для нащадків. Матеріали просимо подавати в відділ формування НАФ та діловодства (м.Тернопіль, вул. Грушевського, 8). Тел. 52-25-63. e-mail ternafdato@gmail.com » - повідомляється на сайті Державного архіву Тернопільської області.

Тамара КОБЛИК

Фото – з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео