Фронтмен гурту «Тінь Сонця» розповів у Тернополі про концерти в АТО

Лідер українського рок-гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк розповів в ефірі «УХ радіо» про концерти на Сході України. Музиканти виступали для бійців поблизу Дебальцево, Маріуполя, Широкіно, Слов’янська, Пісків. Як реагували воїни та місцеві жителі він поділився із тернополянами.

«Ми побачили, що там багато юмору, наші бійці в доволі хорошому настрої. Коли ми приїжджали йшли активні бої, але нашим військовим теж потрібно відпочити.  Сам концерт не відбувається прямо між двох вогнів. Після нього вони йдуть більш натхненно на свої пости», – говорить Сергій Василюк.

Інколи на концерти гурту приходять місцеві жителі. Українську музику вони сприймали охоче.

«Найбільший концерт для мирного населення був у Кораховому, кілометрів 30 від Донецьку. Там це дійсно була подія, жителі потім переходити на українську мову, тому стереотипи долаються такими концертами», – каже музикант.

Зараз «Тінь Сонця» готується до виступу в Северодонецьку, Крематорську та Артемівську.

«Люди на Сході завжди були більше під впливом Росії, там найбільше етнічних росіян. На мою думку, будь-який сепаратизм ґрунтується на етнічному та національному питанні. Тому, коли є велике скупчення росіян, які звикли бути панівною нацією, дуже важко українську культуру робити  хоча б помітною», – ділиться думками Сергій Василюк.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео