Дитбудинок відсвяткував 25-річний ювілей

Ювілей святкував сьогодні, 4 грудня, обласний комунальний дитячий будинок для дітей шкільного віку, що на просп. С. Бандери, 81. Цьому дитбудинку виповнилося 25 років з часу заснування.

Вихованці закладу підготували концертну програму, на яку запросили випускників дитбудинку, меценатів, колишніх директорів, вихователів. 

- У нашому дитбудинку зараз виховуються 17 дітей від 1 до 11 класу, які відвідують тернопільські школи, гуртки, спортивні школи, - розповідає директор обласного комунального дитячого будинку для дітей шкільного віку Володимир Долинний. – Нашим гостям сьогодні представимо презентацію дитбудинку. 

Пан Долинний додає, що всі вихованці дитбудинку - як одна велика сім'я. 
- До нас приходили представники уповноваженого з прав людини і поспілкувавшись з дітьми і вивчивши матеріальну базу, вони були вражені наскільки людина нам помагають, - каже директор. - В нас багато добрих друзів. Взагалі система виховання та проживання у нас побудована дійсно як у справжній родині. 

До слова, дитячий будинок на просп. Бандери заснували сестри-василіянки у 1990 році в приміщенні, де за Союзу була заміська дача. 

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео