Ростислав Фук

Місто на Тернопільщині відсвяткувало 926 річницю з дня заснування (фото)

Під час заходів проводили збір коштів на закупівлю приладу нічного бачення для земляка військовослужбовця

Минулих вихідних Теребовля відзначала 926-ий день народження. Усі заходи, які відбулись 7, 8 та 9 липня, були благодійними, повідомляють на сторінці Теребовлянської міської ради.

Під час заходів проводили збір коштів на закупівлю приладу нічного бачення для військовослужбовця, земляка з села Гумниська Андрія Вигінного.

Розпочалось відзначення свято 7 липня із молитви: в храмах міста відбулись святкові Божественні літургії. Також цього дня на території церков святого Миколая та св. рівноапостольного князя Володимира провели благодійні ярмарки, на міському стадіоні «Колос» - обласний турнір з футболу серед дітей 2011-2012 років народження, а в парку Т.Шевченка – традиційне Бібліоліто для дітей.

Другого дня, 8 липня, на теребовлянців та гостей громади на міському стадіоні чекали благодійний ярмарок вареників, вечір інструментальної музики та показ просто неба українського фільму «Максим Оса та золото Песиголовця».

Завершилося святкування Дня міста 9 липня нагородженням переможців спортивних змагань з мініфутболу, настільного тенісу і шашок, які відбулися зранку, врученням відзнак «Почесний громадянин Теребовлянської міської територіальної громади», патріотичним концертом та нічною екскурсією з князем Васильком. На міському стадіоні «Колос» працювали містечко майстрів, виставка творчих робіт студентів та викладачів Теребовлянського коледжу культури та мистецтв, атракції для дітей, аквагрим, українська кухня.

Фото Теребовлянської міської ради та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео