Матері учасників АТО з Тернопільщини отримали подяки

Урочистості з нагоди Дня Збройних Сил України відбулися 4 грудня.

«Ми відзначаємо 24 річницю формування  Збройних Сил України, - зазначив обласний військовий комісар, полковник Володимир Катинський. – Цей процес був нелегкий. На жаль, сьогодні відзначаємо наше  свято в умовах військових дій на території східних областей України, і представники ЗСУ приймають безпосередню участь в цій неоголошеній війні. Кожного дня вони проявляють героїзм, відчайдушність та бойову майстерність, а їхні подвиги золотими літерами  будуть закарбовані в історії. Наші земляки показують високий патріотизм, стійкість, витримку. Тому висловлюю вдячність всім, хто щоденно, ризикуючи власним життя, обороняє країну».

Хвилиною мочання вшанували пам`ять усіх, хто поліг у зоні проведення Антитерористичної операції, виконуючи свій професійний та громадянський обов`язок.


Відтак матерям військовослужбовців, які несуть службу у зоні проведення АТО, вручили подяки обласного військового комісаріату.


 «Відновлення кращих  традицій військової служби  - пріоритет для керівництва нашої держави і влади області, - зазначив голова обласної державної адміністрації  Степан Барна. – Так, цього року 1 вересня ми відкрили ще один заклад – комунальний військовий ліцей у Збаражі. Зараз в області ми маємо два військових заклади такого типу. Престиж служби у ЗСУ – це питання кожного з нас. Дякую всім, хто відправив на фронт чоловіка, батька, брата.  Дякую всім, хто допомагає війську. Низько схиляю голову перед подвигом тих, хто мужньо захищав нашу землю  і віддав своє життя за краще майбутнє кожного з нас».


Очільник краю наголосив, що  очолювати військові навчальні заклади, працювати в органах виконавчої влади та місцевого самоврядування повинні ті, хто пройшов горнило війни.


«Я вірю, що разом ми зможемо змінити ставлення до військової служби, до влади, - висловив сподівання очільник краю. – Вірю, що разом переможемо!».

За відмінне виконання службових обов`язків, професіоналізм та бездоганну службу у ЗСУ кращих військовослужбовців відзначили медалями «За військову службу Україні» та грамотами обласної державної адміністрації.

Не забули і про волонтерів, які постійно допомагають українському війську. Їм  вручили подяки обласної державної адміністрації.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео