Тернополяни можуть внести ідентифікаційний код у паспорт

Кожен, хто хоч раз проходив довгі процедури в будь-якому банку країни чи намагався оформити якісь документи в державних установах, знає, як швидко зношується невеликий папір із 10 важливими цифрами.

Ідентифікаційний номер фізичної особи (або Реєстраційний номер облікової картки платника податків) – елемент Державного реєстру фізичних осіб України. Його надають усім громадянам України, звісно, з винятками, і він зберігається за ними протягом усього життя.

Пошарпаний папірець, який пам’ятає і кращі часи,– ледь не найважливіший документ, потрібний у більшості грошових і безготівкових операціях. Нарешті в Україні зробили спробу полегшити нам життя і дозволили вносити ідентифікаційний код в паспорт.

Процедура займає мало часу, легка і доступна, підтверджена законом України zakon5.rada.gov.ua.

Отож, для внесення необхідно лише приїхати у відділення ДФС за місцем реєстрації. При собі мати оригінал і копію паспорта та оригінал ідентифікаційного коду. Завантажити в інтернеті і заповнити форму 1ДР (zt.sfs.gov.ua). На місці написати заяву в довільній формі (зразок нададуть). Зачекати до 10 хвилин.

Відмітка з’явиться на 6,7 чи 8 сторінці. Тепер ви більше не змушені усюди тягати жовтуватий папірець – штамп з кодом у паспорті можна використовувати для відкриття / закриття рахунку в банку, для оформлення кредиту, для підтвердження фізичних осіб у Державному реєстрі.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео