Депутатів в облраді підвела «чортова дюжина»

Перше пленарне засідання Терноільської облради шостого скликання завершилося, але депутати не встигли сьогодні, 8 грудня, зробити усього, що планували.

Тому наступного разу планують зустрітися вже у цю п’ятницю, 11 грудня. Початок засідання призначили на 10 годину ранку.

Нагадаємо, у порядку денному сесії під №13 було таке питання: «Про утворення, обрання постійних комісій Тернопільської обласної ради шостого скликання і обрання їхніх голів». Згодом депутати мали утворити президію Тернопільської обласної ради шостого скликання. І останнім пунктом традиційно було «Різне».

Утім, саме на пункті №13 представники політичних сил і «зашпорталися». Вони погодилися на те, що у найвищому органі місцевого самоврядування буде 10 постійних депутатських комісій. Однак зі складом, а тим паче, їхніми керівниками – відразу визначитися не змогли. Під час обговорення обумовили, що слід чекати уточнень і доповнень до цього рішення. Тож і прізвище голови бюджетної комісії – «ласого шматка» - так і залишилося невідомим. Його обіцяють назвати вже на наступному засіданні. Це запропонував зробити депутат від Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Олег Крижовачук. Мовляв, навіщо поспішати, треба все обдумати.

Слід додати, що бюджетну комісію пообіцяли представникам Радикальної партії Олега Ляшка. Такою є «плата» за підписання ними коаліційної угоди. Найактивнішим у цій фракції сьогодні був Богдан Яциковський (син власниці газети «Місто» Оксани Яциковської – прим.). Очевидно, саме він претендуватиме на цю посаду. Проте іншим кандидатом від радикалів може стати Сергій Тарашевський – екс-заступник голови облради. Він теж отримав мандат і тимчасове посвідчення під №55 (на фото).

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото «Терену» і з соціальних мереж

 

Вибір читачів за тиждень

Відео