Тернопільських школярів посвятили в козачата

Учні тернопільської школи № 20 днями мірялися силою, спритністю та витривалістю на фізкультурно-патріотичному заході «Козацька звитяга». Організували свято для юних нащадків козаків адміністрація школи та міський центр фізичного здоров’я населення.

Розпочали захід із присяги  та посвяти юних козачат у джури.  Майбутні патріоти урочисто дали присягу на вірність народу України та реєстровому козацтву. Завітав до дітей і військовий капелан В’ячеслав Кізілов. «Відтепер ви зобов’язані шанувати та охороняти Батьківщину. Бути гідними нащадками  славних козаків», – саме такими словами звернувся до підростаючого покоління отець.

У справжньому «Козацькому поході» учні 5-6 класів вправно справились із випробуваннями: зібрались та одягнулись у похід, взяли участь у бою, визволили побратима із полону, перейшли яр та болото, перекотили каменюку та успішно повернулись додому. За підсумками походу перше місце здобув гурт ім. Петра Сагайдачного, друге – гурт ім. Богдана Хмельницького, третє – гурт ім. Івана Виговського та четверте місце посів гурт ім. Івана Мазепи.

Команди нагородили  грамотами, а переможців увінчали гірляндами із солодощів.

Якщо вчителі  бажають організувати таке свято для своїх учнів, то це можна зробити зателефонувавши  у міський центр фізичного здоров’я населення – 51-16-35.

Соломія ШАЛАЙ

Фото - ТМЦФЗН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео