Тернополяни можуть подавати документи на субсидії онлайн

Міністерство соціальної політики запустило електронну послугу попередньої реєстрації документів для призначення житлової субсидії на сайті subsidii.mlsp.gov.ua.

Отож, тепер тернополяни зможуть підготувати весь пакет потрібних для здачі документів, не виходячи з дому. Для попередньої реєстрації потрібно лише підтвердити адресу електронної пошти. Людина може попередньо заповнити заяву та декларацію, зберігши її для подальшого використання. А у випадку наявності помилки чи некоректного оформлення автоматизована система не лише вкаже на неї, а й допоможе виправити.

У Тернопільській області вже понад 150 тисяч сімей отримали субсидії на житлово-комунальні послуги. По суті, це майже половина мешканців регіону.

У Мінсоцполітики обіцяють, що вже в другій половині 2016 року подібні електронні сервіси запустять і для оформлення усіх інших видів соцдопомоги, як-от допомога при народженні дитини, у зв'язку з вагітністю та пологами незастрахованим особам, допомога дітям, яких виховують одинокі матері, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, допомога при усиновленні, дітям, що перебувають під опікою чи піклуванням, допомога малозабезпеченим сім'ям, допомога особі, яка здійснює догляд за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок  психічного розладу, а також допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.

Тамара КОБЛИК

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео