Летить лелека над Чорнобилем, нікому діток не несе (фоторепортаж)

Вже протягом 9 років вся Україна 14 грудня вшановує  учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Тернопіль не став винятком. Сьогодні біля пам’ятного монумента в парку Національного Відродження громадськість, представники влади, рятувальні та працівники силових структур вшанували пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС.

Молитвою за вцілілих і загиблих жертв найбільшої в історії ядерної аварії розпочали традиційний мітинг-реквієм біля пам’ятника жертвам трагедії Чорнобиля. Очолили молитву священики Свято-Троїцького духовного центру.

Голова обласної організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України» Олександр Харитонов отримав нагороду за жертовність і любов до України від Патріарха Філарета.

Сам Олександр Харитонов вважає, що чорнобильці заслуговують на краще життя.

«Хотів би зауважити, що чорнобильці не повинні виживати, а повинні жити так, як мають жити герої, - сказав він. - В нас дуже багато питань, дуже багато проблем, які не вирішуються роками: це і мізерні  пенсії, і медичне забезпечення. Я казав і буду казати, що лікування – це не пільга, пенсія за втрачене здоров’я – це не пільга; це обов’язок нової влади повернутися обличчям до тих людей, які свого часу віддали своє здоров’я і життя за те, щоби подолати цього атомного монстра». 

Хвилиною мовчання громадськість вшанувала пам’ять ліквідаторів Чорнобильської трагедії. У 2015 році від «мирного атома» померли 54 ліквідатори.

Завершили мітинг-реквієм покладанням квітів до пам’ятного монумента.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео