«Встид, позор і безпредєл!" - за «Домобудівник» знову воюють (відео)

Сьогодні, 14 грудня, під стінами адмінбудинку тернопільської поліції відбувся мітинг. Працівники ТОВ "Домобудівкник" вкотре вийшли захищати свої законні права. Люди неодноразово звертали увагу на проблеми на підприємстві. Вони бояться втратити свої частки й обурені поведінкою поліції, яка, за словами організаторів акції, не розкриває злочини, а покриває їх.

Учасники протесті прийшли до в.о. начальника поліції Олександра Богомола із заявою-вимогою повернути вилучені документи.
"ТЕРЕН" поспілкувався з представником ТОВ "Домобудівник" Лесею Биковою.
- Чому працівники "Домбудівника" знову мітингують?
- Ми принесли сьогодні вимогу до начальника поліції Богомола, тому що 5 грудня в 7.00 ранку чоловік зо 30 поліції, озброєних, вибили двері "Домобудівника" на Лозовецькій, 13, і почали обшук без попередження… Нічого нас не попередили, ніхто нам не дзвонив, зробили вихідний день, щоб не було людей. Вилучили усі документи, слідчому чомусь треба наші трудові книжки, альбоми креслень по домах, накази, усі папки фінансово-економічної діяльності. Іншими словами сказати, поліція допомагає рейдерам. Те, що не могли забрати рейдери, це забрала поліція. Куди вони повезли це все? Було більше 50 мішків... З колективу частина продалась, десь 20 чоловік перейшло на їхню сторону, їх не влаштовував Чупровський, тому що кругом камери, не було як вкрасти, як вивезти, як перепродати... Тут залишився ідейний, цільний колектив, ми маємо профком, голову профкому, ми з ним тримаємося.
- Ви мітингували, перекривали дорогу, сьогодні вкотре мітингуєте біля управління поліції…
- Перекривали дорогу, тому що була спроба зірвати замки в цехах і опечатати. Чи вони хотіли вивезти майно і тому перекривали. Ми просили поліцію прийняти міри, поліція сказала, що не може втручатися, бо це є невідомі люди, вони не можуть, бо бояться, щоб їх не тягали по прокуратурі. Для чого ця поліція? Вони відмовили нам допомогти, тому ми пішли перекривати дорогу, в кінці-кінців ті люди вийшли і зараз хлопці чергуються зі сторожами, з охороною, і тримаємо завод, щоб не розорили, як комбайновий, як фарфоровий, щоб не знищили нам майно. Ми всі учасники товариства, в нас кожен має свою долю, хто скільки заробив чесно.
- Які будуть подальші ваші дії?
- Завтра суд апеляційний у Львові, ми до рішення суду просили нічого не робити, вони випереджують дії, спеціально провокуючи людей, в крайності перекриємо центральну трасу. Перекриємо, поки до нас не приїдуть з Києва, антикорупційний комітет, повинен бути кінець цьому всьому. Це безпридєл. Поліція неправильно вчинила, після суду - будь ласка, обшук має бути при нас, в нас є люди, які мають трудове каліцтво, їм зараз оформити пенсію не можливо, тому що не знаємо, де трудові, де лікарняні… Згребли все - навіть чорновики, навіть із загальної каси - 29 гривень - встид і позор.
Детальніше - у відео.


Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео