Тернопільські волонтери збирають книги для сиріт

У Тернополі збирають книги для вихованців школи-інтернату у Новому селі. Акцію «Подаруй дитині книгу» до дня Святого Миколая ініціювала організація «Rotaract». Волонтери закликають долучитися усіх небайдужих людей і зробити дітям корисні подарунки, залишивши їх у спеціально відведених коробках.

Волонтери тривалий час співпрацювали з дитячими будинками Тернополя, але до свят їхні вихованці отримують більше уваги і подарунків, ніж заклади за містом. Одним з потребуючих, вважають дитячий будинок у Новому Селі.

«Коли ми були там востаннє, то зробили діткам спортивну кімнату, гірки. Діти нам розповіли, що їм потрібні книжки. Вони хочуть читати, а книжок нема. Відповідно, ми організували цю акцію «Подаруй дитині книгу». Ми домовилися з закладами, які погодилися розмістити у себе коробки. Немає значення чи це нові книги, чи ті, що вже читалися, чи це художня література, чи це наукова література. Після того, як зберемо книги, домовимося за транспорт. У нас є бюджет клубу, тому за гроші з нього купимо мандаринки та солодощі дітям. Наразі, нам вдалося зібрати 60 книжок. Дехто з людей, навіть, одяг несе. Є книжки, розмальовки, але надіємося, що назбираємо трошки більше. Акція продовжується, тому можна ще приносити книги у зазначені місця!», – поділилася Катерина, одна з організаторів акції.

Залишити книгу для дітей школи-інтернату можна у спеціальних ящиках, які розмістили у приміщеннях:

  • Салон краси «Лана»;

  • Паб-ресторан «Там де добре» (Бамбук);

  • «Галерея вишиванок» (на вул. Шептицького);

  • Кав’ярня «Star Coffe»;

  • Тернопільська КНАЙПА 1540

У школі-інтернаті виховуються діти з 5-ти до 18-ти років. Принести книги для них можна у зазначені місця до 17 грудня.

Джерело: ternopil.te.ua


 


 

Вибір читачів за тиждень

Відео