Уряд затвердив Перспективний план об’єднання громад Тернопілля

Перспективний план формування територій громад Тернопільської області сьогодні, 16 грудня, ухвали в Кабміні. 

За рішенням Уряду, у Тернопільській області визнали статус 26-ти спроможних (об’єднаних) територіальних громад, в складі яких об’єдналися 167 місцевих рад базового рівня. Відповідне розпорядження Кабінету міністрів України розробили у Мінрегіоні, відповідно до вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та на основі рішенні Тернопільської обласної ради.

- Перспективний план формування територій громад Тернопільщини – одна із найважливіших складових адміністративно-територіальної реформи. Схвалення цього документу обласною радою і Урядом дозволить об’єднаним громадам уже із наступного року перейти на прямі міжбюджетні відносини із Державним бюджетом, - каже голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Пан Овчарук підкреслив, що це сталося, завдяки розумінню і співпраці депутатів п’яти фракцій. Він похвалився тим, що в облраді вперше за часи Незалежності створили проукраїнську партійну коаліцію. Мовляв, саме завдяки тісній співпраці депутатів із обласною держадміністрацією можна буде кардинально міняти ситуацію в області.

- Ухвалений депутатами на першій сесії Перспективний план формування територій громад наразі стосується лише 26 громад, де 25 жовтня місцеві вибори пройшли за новим принципом, - уточнив він. – Проте згодом до плану будуть включати новостворені об’єднані громади.

Тож тепер Тернопільській обласній держадміністрації доручили завершити роботу щодо підготовки пропозицій про внесення змін до Перспективних планів формування територій громад областей і винести їх на розгляд Кабінету Міністрів України.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото – з сайту обласної держадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео