Тернопільські лікарі швидкої перейматимуть досвід в німецьких колег

Нещодавно делегація тернопільських медиків  відвідала одну з найбільших лікарень Франкфурту. Під час робочої поїздки між Тернопільською міською комунальною лікарнею швидкої допомоги та клінікою «Klinikum Frankfurt Hoechst» підписано меморандум про співпрацю.

Впродовж 9-16 грудня медики Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги мали змогу перейняти досвід в німецьких колег. За словами керівника лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського, німці були дуже раді тернопільським гостям.

- Користі від цієї поїздки дуже багато, - зазначив пан Ярослав. - Ми мали змогу ознайомились як функціонує лікарня швидкої в Німеччині, як організоване надання допомоги з застосуванням новітніх технологій, брали участь в операціях, спілкувались з колегами, брали участь у конференціях. Для нас створили всі умови, відповідали на усі наші запитання та допускали нас куди б ми не попросили. Приємно повідомити, що німецькі колеги відзначили, що професіоналізм наших лікарів нічим не поступаються німецьким.

Проте,головним досягненням для Тернополя є підписання меморандуму між Тернопільською міською комунальною лікарнею швидкої допомоги та клінікою «Klinikum Frankfurt Hoechst». Завдяки цьому тернопільські медики їздитимуть на стажування в клініку, а німецькі колеги навідаються до Тернополя. Будуть також домовлятися стосовно обладнання.

- Ми найбільше зацікавлені в цій співпраці, тому відсилатимемо лише тих, хто дійсно цього потребує. Насамперед це ті, хто має бажання підвищувати кваліфікаційний рівень, має перспективу та володіє іноземною мовою. І якщо теоретичний багаж знань ми можемо надати на високому рівні, то наявність новітніх технологій в Тернополі бажає кращого. Наші партнери навідаються до нас приблизно в травні. Ми влаштовуватимемо міжнародні конференції, семінари.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео