Місця масових гулянь і релігійних конфліктів – гарячі точки тернопільської поліції

За тим, аби зимові святкування на Тернопіллі відбувалися безпечно, без порушень громадського порядку стежитиме понад півтисячі правоохоронців. Особливо поліцейські пильнуватимуть у місцях, де проходитимуть масові гуляння, дитячі свята та богослужіння.

- До забезпечення публічної безпеки і порядку від час святкувань на території області буде залучено 550 співробітників поліції, із них 251 нестиме службу біля головних ялинок, - повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Руслан Балик. – У складі слідчо-оперативних груп в Новорічну ніч буде працювати 170 працівників поліції.

Скорочення кількості особового складу у зв’язку з проведенням реорганізації відомства не відіб’ється на безпеці краян, переконанні в Головному Управління Національної поліції в області.

- З метою забезпечення належного правопорядку, недопущення та попередження злочинності в новорічну ніч для патрулювання вулиць обласного центру додатково залучать співробітників роти поліції особливого призначення та спецбатальйону «Тернопіль», - каже Руслан Балик. – Максимальна кількість поліцейських буде залучена до охорони громадського порядку в місцях, де тривають релігійні конфлікти, аби не допустити загострення ситуації на свята.

Подбають поліцейські й про безпеку на дорогах області. У святкові дні патрулювати автошляхи будуть 60 співробітників відділу забезпечення безпеки дорожнього руху.

Також поліцейські вживають заходів щодо протидії незаконній реалізації піротехнічних засобів та незаконній порубці лісових насаджень в передноворічний період.

- В цілому підрозділи Національної поліції в Тернопільській області до забезпечення громадського порядку у період Новорічно-Різдвяних свят готові, - запевнив Руслан Балик. - Закликаю громадян святкувати безпечно і відповідально, не наражаючи на небезпеку ні себе, ні оточуючих.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео