Молодіжні організації підбили підсумки року

 Молодіжні лідери та члени громадських організацій зустрілися, аби обговорити зроблену за рік роботу. До обговорення долучилися і чиновники.

Саме завдяки роботі молодіжних громадських організацій та підтримці органів влади, 2015 рік був багатим на різноманітні акції, марафони та інші культурно-мистецькі події. Активісти вважають, що зробити можна було б набагато більше, якби не байдужість левової частки молоді до того, що відбувається довкола.

Віктор Мацикур, директор департаменту сім’ї, молоді фізичної культури на спорту облдержадміністрації, каже, що чимало в роботі молоді залежить від бажання державних мужів їй допомагати. Хоча департамент і старається йти назустріч молодіжним ініціативам, часто трапляється таке, що недостатнє фінансування в тій чи іншій сфері не дає змоги втілити задумане в життя. Наприклад, по місту й області бюджет на молодіжні організації не перевищує мільйона гривень.

Не менш складна ситуація з районами. Якщо в обласному центрі молодіжний рух помітний, то в районах справи кепські. Віктор Мацикур розповів, що молодіжне питання там стоїть доволі гостро, бо, наприклад, є навіть райони, де на спорт виділено лише 4 тисячі гривень на рік. Тому одним з пріоритетних завдань в сфері молодіжної політики на наступний рік є ведення діяльності не лише в Тернополі, але й за його межами.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео