Агро-новини 31 грудня

Новини аграрного сектору.

  Спецрежим для аграріїв переглянуть у 2016 р.

У першому кварталі 2016 р. закон про держбюджет може бути відкоригований у частині перегляду спецрежиму ПДВ для аграріїв. Про це повідомив нардеп Ігор Кононенко, пише «РБК-Україна».


«Зараз йдуть консультації з асоціаціями аграріїв з цього питання. У першу чергу мова йде про дрібні і середні фермерські господарства. Усе-таки не враховувати думку людей, які забезпечують країні 25% ВВП, не правильно», — сказав Ігор Кононенко.
За його словами, консультації продовжаться після новорічних свят. У разі досягнення компромісу, президент Петро Порошенко може у першому кварталі наступного року внести у парламент окремий законопроект, який складатиметься фактично з однієї поправки у закон про держбюджет і Податковий

ТОП-5 наслідків податкових новацій

   Наслідки податкових новацій можуть бути катастрофічними у політичному, економічному і соціальному плані, сказав голова Агарної партії України Віталій Скоцик, пише Lb.ua.
«В аграрному секторі все тісно пов’язано. Наведу лише основні», — зазначив він.
Перше — це втрата цілої галузі, яка годує країну, забезпечує найбільші валютні надходження і формує третину ВВП.


Друге — це різке здорожчання продуктів харчування щонайменше на 45%. За минулий рік через інфляцію купівельна спроможність українців впала вдвічі. За останній рік ціни виросли у середньому на 66%. Понад 80% українців вже фактично живуть за межею бідності, якщо вірити ООН. Більше 70% доходів витрачається на їжу і сплату житла.
Третє — це інфляція і знецінення національної валюти щонайменше на 50%, що зробить українців ще біднішими.
Четверте — це знищення власного тваринництва. Вигідно буде вирощувати тільки експортні культури і все. Країна не зможе піднятися від рівня сировинного придатку, на українцях зароблятимуть інші країни світу. Не буде інвестицій у нові сфери і переробку. Розвиненим країнам не потрібна Україна, як конкурент на ринку готової продукції. Тому значну частину експортованої кукурудзи, пшениці переробляють на біоетанол за кордоном, а в Україні практично немає виробництва біопалива.
П’яте — у сукупності різке погіршення економічних показників матиме наслідком підвищення соціальної напруги. 

  Аграрії збільшили продаж цукру на 30%

   Сільськогосподарські підприємства України у листопаді реалізували 176,7 тис. т цукру, що на 94,5% більше ніж у жовтні 2015 р. Про це повідомила прес-служба Державної служби статистики.


«У січні-листопаді агропідприємства реалізували 978,1 тис. т цукру, що на 30,4% більше ніж за аналогічний період 2014 р.», — інформує сайт.
Також додається, що у структурі реалізації продукції 1,4% цукру агропідприємства реалізували на ринках, по інших каналах — 97,5%. 

   Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео