Степан Барна відкрив у Бережанах очисні споруди

5 січня у Бережанському районі з робочим візитом побували голова Тернопільської ОДА Степан Барна і народний депутат Тарас Юрик. Вони взяли участь в урочистому відкритті міських очисних споруд з влаштуванням установки біологічної очистки на 100 м куб. побутових стічних вод, оцінили капремонт колектора на вулиці Корольова.

Побудовані у 70-х роках минулого століття очисні споруди мали бути введені в експлуатацію у 1990 р. Вони так і не запрацювали, тому було розпочато будівництво очисних споруд на вул. Корольова. Завершення будівництва очисних споруд стало можливим у 2015 році. У рамках реалізації інвестиційних проектів за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію очисних споруд виділено 629,7 тис. грн. та 70,05 тис. грн. за рахунок співфінансування з місцевого бюджету. Різницю коштів у сумі 317,886 тис. грн. дофінансовано з місцевого бюджету Бережанської міської ради.

Реалізація даного проекту дає можливість забезпечити очищення стічних вод в обсягах до 100 м3 на добу, тим самим змінімізувати екологічні проблеми для

навколишнього середовища.

Голова ОДА оцінив подію як інвестицію в навколишнє природнє середовище, подякував усім причетним до реконструкції.

В урочистому відкритті взяли участь начальник управління капітального будівництва ОДА Віктор Кузяк, голова РДА Володимир Петровський, голова районної ради Василь Білик, міський голова Володимир Музичка.

Тернопільська ОДА

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео