У Тернополі активісти заблокували роботу російської компанії «Мегаполіс» (фото)

Як вже повідомляв «Терен», сьогодні, 12 січня, громадські активісти заблокували тернопільську філію складів російської компанії «Мегаполіс», що знаходиться на вул. Д. Лук’яновича, 1. 

Аналогічні акції проти монополіста тютюнового ринку та спонсора виробництва зброї для російського агресора проводяться і в інших містах України.

У Тернополі блокаду складів розпочали о 5:00 ранку і триватиме вона цілодобово, перешкоджаючи таким чином доставці тютюнової продукції компанії до торгових точок.

В акції беруть участь Самооборона Майдану Тернопільщини, ТО ВО «Автомайдан», «Правий Сектор» Тернопільщини, ТОО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», ГО «УНСО», цивільний корпус «Азов».

За словами активістів, власником «Мегаполісу» єІгор Кєсаєв, який близький до оточення Путіна. Окрім цього, він контролює російський збройний завод ім. В. Дегтярьова, що забезпечує російську армію технікою та зброєю. Немалий вклад до монополізації цього бізнесу в Україні зробили син Януковича Олександр та поплічники «сім’ї», зокрема куратор бізнесу «Мегаполіса» в Україні Борис Кауфман.

- Дана акція спрямована на блокаду російського бізнесу в Україні, а саме компанії «Мегаполіс», яка монополізувала ринок роздрібної торгівлі сигаретами, - зазначив активіст Самооборони Майдану Тернопільщини Іван Ковалик. - Наша мета - зупинити поставку товару до роздрібних точок та привернути більшу увагу влади до цієї компанії. Чомусь за стільки часу нікого не турбує, хто є власником цього бізнесу і на яку криваву справу йдуть гроші українців. Ми вже мали розмову з протилежною стороною, яка не є агресивно налаштованою. Ми озвучили свою позицію, вони – свою. Проте представники «Мегаполісу» так і не змогли дати чіткої відповіді щодо Кєсаєва, Кауфмана чи Януковича.

Паралельно акція стартувала в Львові, Луцьку, Рівному, Києві, Дубно, Одесі. Активісти вже почали влаштовувати свій побут, адже вони чергуватимуть вдень і вночі, доки «Мегаполіс» та влада не виконають усі умови.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео