Для військових збирають українські книжки

Потрібні якісні українські книжки різної тематики – пригодницькі, духовні, історичні.

Мобільні бібліотеки на фронт збирають тернопільські волонтери. Учасниці старшопластунського куреня „Рутенія” уже відправили чотири ящики книг під Маріуполь та інші міста Донецької та Луганської областей.

- Ідею збирати книжки підказав нам наш товариш Роман Трухін, він колишній тернополянин, зараз львів’янин, зараз в АТО, і ми з пластовим куренем „Рутенія” вирішили підтримати цю ініціативу і робимо таку акцію „Збір книг для українського війська”, яка є безстроковою, - розповідає волонтерка Любов Снітинська. – Щоправда, як тільки ми поширили клич про збір літератури, то багато людей принесли книжки, яких вже не треба було вдома. Тому ми просимо приносити якісну, хорошу сучасну україномовну літературу.

Про деякі книги як от „Quo vadis” Генріха Сенкевича і „Листи Никодима” Яна Добрачинського просили військові капелани, тож якщо хтось вирішив спеціально купити книжки в подарунок, то можна обрати саме ці книги. А загалом тематика може біти різна – це пригодницькі книги, патріотичні, духовні, історичні.

Щоразу ящик книг відправляють в іншу військову частину. Спеціально для книг друзі пластунок виготовляють ящики. А одна з  тернопільський фірм безкоштовно виготовила штампи – тож тепер кожна мобільна бібліотека має свою ідентифікацію.

- Спочатку посилали книги знайомим, які служать в АТО, маємо ще замовлення на 3-4 бібліотечки в інші частини, сподіваємося, що наша акція ширитиметься далі, - каже Люба.

В Тернополі книги для наших вояків можна приносити за адресами Руська, 1 в офіс турфірми „Поїхали з нами”, книгарню „Ярослав Мудрий” на Руській, а також на Логістичний склад, що на Дністрянського, 10.

- Також книги збирають наші друзі в Тернополі, Львові, Стрию, Києві, Івано-Франківську, - розповідає волонтерка. – Інформація про нашу акцію є в спільноті „Книги для військових” на facebook. Бажаючі долучитися до нашої акції у Тернополі можуть контактувати зі мною чи Марічкою Гап’юк чи через нашу спільноту в соцмережі. Пожертвувати можна 1-2 чи 20-30 книг, тобто хто скільки зможе. Також в цій групі вказані контакти волонтерів, які збирають книги в інших містах.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео