Агро-новини 31 січня

Новини аграрного сектору.

Аграрії зареєстрували законопроект про зміни до оподаткування

Аграрії подали в парламент законопроект, який пропонує внести зміни до оподаткування галузі, йдеться у повідомленні Аграрної партії України (АПУ) на Facebook.

За словами голови АПУ Віталія Скоцика, цей законопроект погодили усі ключові аграрні асоціації.

«В законопроекті ми повертаємось до того, що самі депутати прописати в Коаліційній угоді. Поки ми маємо словесне запевнення фракцій, що вони підтримають цей документ. Ми розуміємо, що уряд буде проти, ми уже чули заяву міністра фінансів, що давайте повернемося до варіанту спецрежиму ПДВ 75% на 25%. Нас такі торги не цікавлять, тому в день розгляду парламентом законопроекту ми будемо проводити масштабні акції в його підтримку», — сказав Віталій Скоцик.

З'явився ще один претендент на посаду міністра АПК

До списку претендентів на посаду аграрного міністра додався ще один. Як повідомляють джерела AgroPolit.com у середині блоку Петра Порошенка «Солідарність» на цю посаду після переформатування уряду претендує народний депутат Микола Кучер.

Наразі він входить до списку блоку БПП. Його ще відносять до групи парламентських лобістів «Миронівського хлібопродукту» (МХП). Раніше він працював в одній зі структур цього холдингу на посаді гендиректора «Зернопродукт МХП».

ЄС рік навчав Держгеокадастр розвивати земельні відносини

В Україні завершив роботу проект Європейського Союзу «Сприяння розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні», повідомляє прес-служба Держгеокадастру.

Проект реалізовувався Королівством Нідерландів, Федеративної Республіки Німеччина і Литовської Республіки.

«У рамках проекту фахівці Держгеокадастру та європейські експерти вивчали найкращі практики та моделі функціонування ринку землі у Нідерландах, Німеччині та Литві, досліджуючи можливість імплементації їх елементів в Україні», — сказано у повідомленні.

Зокрема, рекомендації європейських експертів враховуватимуться при виконанні пріоритетних завдань, що стоять перед Держгеокадастром на поточний рік. Це, зокрема, детінізація використання земель, що перебувають у користуванні держпідприємств, децентралізація функцій розпорядження землями сільгосппризначення та запровадження механізму ефективного контролю за використанням земель.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео