У Зарваницю приїдуть представники усіх марійських центрів світу (відео)

Делегати із 25-ти відомих у світі марійських відпустових центрів у вересні 2016 року планують відвідати Марійський духовний центр «Зарваниця».

Про це повідомив голова Тернопільської обласної держадміністрації Степан Барна. Він розповів, що в області вже створили організаційний комітет цього заходу. Подією опікуватиметься не лише духовенство. На зліт чекають гостей із таких духовних центрів, як Люрд, Фатіма, Меджугор'є та інших, тому підготуватися до нього слід ретельно.

Нагадаємо, Зарваницький духовний центр — одна з найбільших подільських святинь Української греко-католицької церкви. Розташований він у селі 3арваниця Теребовлянського району. Відпустового значення святе місце набуло ще у 1867 році.

- Ці люди здебільшого вперше відвідають Тернопільську область, - каже Степан Барна. – Потім вони поїдуть до себе і розкажуть усім, що вони були у Зарваниці і там створені всі умови для того, щоб вітати паломників з усього світу. А більше нічого для промоції нашого регіону і не треба, як добра слава.

Саме до початку зльоту делегатів марійських відпустових центрів планують реалізувати проект із ремонту доріг до святинь Тернопілля, наголосив очільник краю. Він також пояснив, що не йдеться лише про дороги до Зарваниці і Почаєва, а про всі шляхи, які ведуть до цих духовних центрів через райони краю.

- І паломникам, і звичайним туристам у нас має бути зручно і комфортно, - додає пан Барна. – Якщо ми кажемо, що дбаємо про розвиток туризму, то маємо думати і про інфраструктуру. Насамперед – якість доріг.

До слова, про проект ремонту доріг до святинь Тернопілля «Терен» свого часу спілкувався із директором департаменту розвитку інфраструктури Тернопільської ОДА Василем Ясіновським. Про це можна прочитати ТУТ.  

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Довідка. Марійський духовний центр «Зарваниця» – одна із небагатьох святинь, яка має статус місця «повного відпусту». Тобто там віруючим не лише прощають гріхи, а й звільняють від кари за них. Щоправда, для цього треба не просто приїхати до Зарваниці, а й виконати низку ритуальних дій: прийти до духовного центру пішки, відстояти службу, посповідатися і причаститися.

Вибір читачів за тиждень

Відео