Сергій Надал шукає землю для бійців АТО

Не отримали земельної ділянки ще 700 учасників АТО з Тернополя. Хоча наше місто є лідером за кількістю наданих бійцям земель​них ділянок, запевнив голова Тернопільської міськради Сергій Надал під час форуму «Задай курс владі». Він звітував про 100 днів на посаді мера.

- У місті ми виділяємо для бійців земельні ділянки. Але є проблеми із територіями поза межами міста, - переконує Сергій Надал. – Потрібно продумати механізм, коли брак землі можна буде компенсувати коштами. Ми також працюємо над отриманням у власність ділянки на території Львівської траси. Сьогодні земля належить економічному університету. Коли перейде міськраді, в першу чергу ділянки там отримуватимуть бійці АТО та малозабезпечені сім’ї.

Також мер згадав про будівництво житлового масиву в напрямку Підволочиського шосе. Квартири у будинках, за його словами, першочергово матимуть бійці АТО.

- Нехай учасники АТО створюють робочу групу, яка визначатиме отримувачів квартир. Це їх право, - додав Сергій Надал.

Мер нагадав, що у місті відкрили музей Революції Гідності у 18-ій школі. А також пообіцяв, що цього року завершать пам’ятник Героям Небесної Сотні.

- Ми на це виділили 2 млн грн. Роботи тягнуться довго, адже розраховували на допомогу громадськості міста у зборі коштів. Тепер процес піде до завершення, - каже міський голова.

Катерина БОЙКО

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео