Виставку мініатюр презентують в Тернополі

З 17 березня по 6 квітня в приміщенні Арт Галереї, що по вулиці Сагайдачного 13, навпроти Катедри, можна буде побачити унікальну виставку мікромініатюр відомого майстра Володимира Казаряна, яка по праву вважається восьмим чудом світу.

Виставки Володимира Казаряна завжди збирають аншлаги, де б він не експонував свої роботи. Тут представлені шедеври мікромініатюрного мистецтва, що вважаються неперевершеними творіннями людських рук. Ви побачите — філігранні мікроскульптури, розміщені на макових зернах, чарівні квіти, встановлені на людському волосі, портрети і шаржі знаменитостей на рисових зернах, приголомшливі своєю витонченістю мережива з 1/100 людської волосини, караван верблюдів у вушку голки, підковану блоху, яка закріплена на кінчику волосини і багато інших мікромініатюрних творінь, які не мають аналогів у світі, повідомляє «Культурно».

Також на виставці буде презентований найменший у світі портрет Мони Лізи, намальований олійними фарбами на зрізі рисового зерна, який за розміром в мільйони разів менше оригіналу. Пензликом художнику служила одна сота частина волосся.

Кожна з кількох десятків його експонованих робіт, а взагалі у творчому доробку має їх понад півтисячі, поміщена у спеціальну колбу зі збільшувальними пристроями, щоб можна було її розгледіти.

Роботи автора зацікавлять людей різного віку, різних смаків.

Його витвори подаровані президентам різних країн, а також таким відомим зіркам Голівуда, як Арнольд Шварцнегер, Мадонна.

Вибір читачів за тиждень

Відео