Тарифи на «комуналку» у Тернополі не змінювали цілий рік

Тарифи на послуги ЖКГ у Тернополі не є раціональними, проте піднімати їх найближчим часом комунальники не планують. Адже розуміють, в якій економічній скруті опинилася більшість городян.

У цьому журналіста «Терену» запевнив начальник міського управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Микола Лесів.
-    Щомісячно збільшується ціна на електроенергію, зростає мінімальна заробітна плата і решта поточних витрат. Наприклад, подорожчали щебінь і бітум, - каже чиновник. – Невідомо, якою буде ціна на руберойд, як ми почнемо перекривати дахи. Усе це тягне за собою «мінуси». 
Категорично проти підняття тарифів на послуги ЖКГ міський голова Тернополя Сергій Надал. Він пояснює це тим, що люди і так із останнього платять за «комуналку». 
-    Тому наші комунальні підприємства наразі працюють із нульовою прибутковістю, - додає пан Лесів. – Тобто те, що вони заробляють, те і віддають. 
Нагадаємо, нові тарифи на послугу із вивезення відходів і обслуговування будинків та прибудинкових територій вступили у дію з 15 квітня 2015 р. Відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради від 25.03.2015 р. за №265 «старі» тарифи на послугу з утримання будинків, споруд і прибудинкових територій відкоригували з коефіцієнтом 1,6. Вартість вивезення відходів тоді також зросла до 6 гривень 67 копійок на одну людину. Тобто тарифи на «комуналку» у місті не змінювали майже рік. Зросла за цей час лише та оплата, на яку має вплив Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).
Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ
Фото автора
Довідка. Усі новини про міську «комуналку» тернополяни можуть знайти на сайті - komun.te.ua.Окрім того, діє група «Управління Житлово Комунального Господарства» у соціальній мережі фейсбук.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео