Фінансувати необхідно дітей, а не класи - Геннадій Зубко

В рамках робочої поїздки до Тернопільської області Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко спільно з керівництвом Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики та Міністерства освіти відвідали Великогаївську об’єднану територіальну громаду, зустрілися з її мешканцями та обговорили усі нагальні питання розвитку.

Геннадій Зубко наголосив, що спроможна громада має самостійно стимулювати власний розвиток.

- Ви отримали медичні та освітні послуги. Скоро отримаєте право на користування землею. За умови ефективного її використання, це суттєво збільшить надходження в бюджет громади. Наразі ми працюємо над законодавчою ініціативою, щоб усі кошти, які поступають від реалізації продукції, виробленої на території громади, залишалися в її бюджеті, - зауважив він.

Урядовець нагадав,  що відповідно до стратегії розвитку Великогаївської об’єднаної територіальної громади, пріоритетними проектами є реконструкція існуючих будівель різного побутового призначення під амбулаторію сімейної медицини, пожежне депо, розміщення поліцейської станції, а також здійснення реконструкції  системи опалення, заміна вікон, дверей у загальноосвітній школі та капітальний ремонт очисних споруд.

- Кожна громада повинна розумно підходити до своєї роботи. Треба працювати з людьми, а не з цифрами, фінансувати не класи, а дітей. Коли громада визначила опорну школу, то ремонт дороги до неї має бути в пріоритеті. Місцева інфраструктура повинна йти за послугами, - зауважив пан Геннадій.

Віе також наголосив, що саме у Великогаївській громаді сьогодні вперше відбувається презентація створення добровольчих бригад, які працюють при надзвичайних ситуаціях разом з пожежними частинами.

- Це актуальне питання, адже, відповідно до офіційних даних, у 1930 році у системі пожежної охорони цієї місцевості працювали 670 команд – це 10 945 людей. Зараз, у 2016 році люди об’єдналися і створили вже 23 такі команди, до яких увійшли  120 людей. Це великий успіх для регіону і говорить про те, що люди активізуються, - розповів Віце-прем’єр-міністр України.

В рамках зустрічі голова ДСНС Микола Чечоткін передав голові Великогаївської громади ключі від пожежної машини.

Прес - служба Мінрегіону України

Вибір читачів за тиждень

Відео